Terug naar lijst

Le Château de Martainville

Site ambassadeur

RN31 (direction Beauvais) 76116 MARTAINVILLE-EPREVILLE / Vallée de Seine

Qualité Tourisme

Op slechts 20 minuten van Rouen is het kasteel in de 15de eeuw gebouwd door Jacques Le Pelletier. De symetrische constructie heeft de bouw van vele kastelen in Normandië geïnspireerd.

We gaan terug naar het verhaal rond dit atypische kasteel. Binnen de muren van wit steen is de geschiedenis van het tijdloze kasteel in Martainville overal aanwezig. Van Charles de 9de tot Henri de 4de heeft de familie Pelletier veel nationaal bekendheid aan het landgoed gegeven. Het landgoed is 25 hectare groot.
Pas na het overlijden van het laatste familielid begint het kasteel weg te kwijnen. Enkele eeuwen later, onder het bewind van Prusse, ging het monument bijna verloren door de vele verbouwingen. Gelukkig heeft de Staat ingegrepen en kocht het kasteel op om er in 1965 een museum van te laten maken door de fondateur Daniel Lavallée. De vertegenwoordiger van "het Oude Rouen" werd gevraagd om de collecties samen te stellen. Deze zijn vandaag de dag nog steeds in het kasteel te zien. Het museum kreeg de naam "Museum van Normandische Tradities en Kunst". De kennismaking met het kasteel begint al als u via de vorstelijke deur binnenkomt : een groot portaal laat u zien dat u op de juiste plaats bent aangekomen. Het monument is gebouwd met behulp van bakstenen en wit steen uit de regio en de bouwstijl heeft een tiental andere kastelen in Normandië geïnspireerd, zoals het landhuis Auffay et het Kasteel Tilly. Binnen in het kasteel vinden we dezelfde aparte architektuur weer terug. Een eenvoudige symetrische indeling geeft een nobele sfeer aan het kasteel. Alle zalen van het kasteel zijn onafhankelijk van elkaar en zorgen voor een perfecte beeldvorming tijdens een bezoek aan het musuem. Uw tocht wordt afgerond met een bezoek aan de bijzondere elegante tuin rondom het kasteel met mooie bomen en bloemen.

Uitrusting : Picknickgebied, Ruimte om baby te verschonen
Services : Winkel
Activiteiten ter plekke : Volwassen workshop, Tijdelijke tentoonstellingen, Speciale thema-activiteiten, Junior workshop

Individuele bezoeken

Gemiddelde tijdsduur bezoek : 90 min

Gesproken talen : Engels, Duits, Italiaans
Talen rondleiding : Engels, Duits, Italiaans
Taal audiogids : Frans, Engels, Nederlands, Duits, Italiaans

Tarieven

Betalingswijze : Ruilbonnen, Carte bleue (creditcard), Bank- en postcheques, Vakantiecheques, Contant geld, Eurocard - Mastercard

moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA