Terug naar lijst

Jardin Le Vasterival

346 Allée Albert Roussel Route du Phare d'Ailly 76119 SAINTE-MARGUERITE-SUR-MER / Côte d'Albâtre

De Tuin Vasterival ligt in Sainte-Marguerite-sur-Mer op enkele kilometers van Dieppe. Het is een botanisch openluchtmuseum waar niets toevallig is. Princes Sturdza heeft de tuin op de milimeter precies aangelegd en nu is het een wereldberoemde tuin.

Een tuin vol passies en vier seizoenen!

Prinses Greta Sturdza gaf geleidelijk vorm aan de vegetatie van de Valleuse du Vasterival en transformeerde de 12 hectare wilde onderbegroeiing in een van Europa's meest gerenommeerde naturalistische onderbegroeiingstuinen. De oorspronkelijke grote eiken, dennen, esdoorns en berken herbergen zo'n 8000 soorten en variëteiten planten uit verschillende gematigde streken van de wereld, waaronder grote collecties magnolia's, rododendrons, hortensia's, Japanse esdoorns, helleborussen en nog veel meer.

De displays bevatten evenveel wilde als tuinbouwvariëteiten, nieuw of bijna vergeten, en worden geleidelijk week na week vernieuwd.
De beplanting, geïnspireerd door de natuur, is ontworpen om er het hele jaar door goed uit te zien en vereist zeer weinig onderhoud en in de zomer vrijwel geen water. De gebruikte technieken worden gemakkelijk doorgegeven door de tuinier-gidsen die elk bezoek begeleiden. Sinds de dood van de oprichter is de tuin een familiebezit gebleven en zijn er nieuwe doelstellingen en missies ontwikkeld, zoals het testen en presenteren van nieuwe planten, maar ook het behoud, de vermenigvuldiging en de verspreiding van talrijke variëteiten van planten die in het wild bedreigd zijn of uit de tuinbouwhandel verdwenen zijn.
De verschillende grondsoorten en microklimaten op de site stellen het team ook in staat om nieuwe planten te testen die zich kunnen aanpassen aan de huidige klimaatveranderingen. Door plantenerfgoed, onderzoek en opleiding te combineren, is de Jardin du Vasterival meer dan ooit een plek waar mensen hun passie voor planten en de natuur kunnen delen.

Arboretum, Serre, Creatie van een tuinarchitect, Botanische tuin, Lusthof, Watertuin, Plantencollectie

Open

Het hele jaar
Openingstijden NC

Services : Winkel

Individuele bezoeken

Gemiddelde tijdsduur bezoek : 90 min

Gesproken talen : Engels
Talen rondleiding : Engels

Tarieven

Tarief voor volwassenen Vanaf 15.00€
Kinderen tarief Vanaf 8.00€
Tarief voor volwassenen Vanaf 25.00€
Tarief voor volwassenen Vanaf 25.00€
Tarief voor volwassenen Vanaf 25.00€

Betalingswijze : Carte bleue (creditcard), Contant geld, Overschrijvingen

moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA