Terug naar lijst

Le Havre activités nautiques

76600 LE HAVRE / Côte d'Albâtre

Beschrijving

Waar kunt u op één plek aan boord in de trapeze hangen, een spinnaker hijsen in de prachtige baai, dromen als u langs een grote cruiseboot vaart, onder de indruk zijn van de levensgrote handelsschepen, navigeren tot aan Engeland of bruin worden op het strand ? Dat kan allemaal in Le Havre!

De eerste zeilregatta die in Frankrijk werd georganiseerd, was in Le Havre, dus het is een lange geschiedenis, meer dan anderhalve eeuw oud, die Le Havre verenigt, zeilen en wedstrijden.

Van Le Havre tot Sainte-Adresse wordt het water gewaardeerd door zowel amateurs als de meest ervaren concurrenten. Rijk aan twee jachthavens, een toegankelijke 24/24 beschutte aanlegsteiger, de andere in het Vauban-bassin in het hart van de stad, Porte Océane is ook het opleidingscentrum van de zeilliga van Haute-Normandie .

Vanaf de Transat Jacques Vabre komen de beste schippers om de twee jaar langs de kades van het Vatine-bekken. Bezoekers en zeilers genieten van een tiental dagen entertainment voordat ze zich aansluiten bij de Zuid-Amerikaanse kust.
Le Havre is een haven, maar het is ook een strand op minder dan achthonderd meter van het stadhuis, bereikbaar met een tram. Kanovaren, paddleboarden, stand-up paddelen, catamaran zeilen zijn slechts enkele van de activiteiten die te huur zijn, zonder de zee van zand en de strandvolleybalvelden te vergeten.

Verderop langs de boulevard, dragen restaurants met aangelegde terrassen en een adembenemend uitzicht op de horizon bij aan de ontwikkeling van een rijk en eclectisch toeristisch aanbod. Wat betreft de blauwe vlag die op de mast van de zeebaden drijft, symboliseert deze al meer dan tien jaar de kwaliteit van het zwemwater.

Le Havre, de place to be voor zeilers !!

Open

Het hele jaar
Openingstijden NC

moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA