Terug naar lijst

Oscar Hôtel

106 rue Voltaire 76600 LE HAVRE / Côte d'Albâtre

Beschrijving

Tegenover het beroemde Vulcaantheater van Niemeyer ligt het 50-er jaren Hotel Oscar in het herbouwde stadscentrum van Le Havre. Het stadscentrum staat dankzij de bouwstijl van Perret nu op de lijst van het Werelderfgoed UNESCO.

Het 13 kamers tellende Hotel Oscar ligt in een geklasseerd flatgebouw midden in het centrum in de wijk van Auguste Perret. Deze wijk staat op de lijst van het Werelderfgoed UNESCO. Met een naoorlogse bouwstijl is het hotel in 2010 helemaal gerenoveerd en gedecoreerd door de architect en designer Vincent Duteurtre. Een subtiele inrichting met nieuwe en oude meubles die overal vandaan komen. U weelt hier in de sfeer van de jaren 50 met een hedendaags comfort: een uitdaging die aan deze plek een bijzondere sfeer geeft. De naam "Oscar" komt van de onderwerper van de meubels in de jaren 50. Hij ontwikkelde in die tijd de eerste meubels in Frankrijk die uitgevouwen konden worden en die je kon inklappen indien nodig.
De naam doet ook eer aan Niemeyer, de beroemde Brasiliaanse architekt die zijn stijl in Le Havre heeft acher gelaten; vanuit alle ramen heeft men uitzicht op de Vulcaan en het belangrijkste culturele centrum van de stad.

Aantal kamers : 14
Gezinskamers : 5

Uitrusting : Bibliotheek, Drankenautomaat
Services : Klanten 'kluizen, Fietsverhuur, Welkomstplateau, Gratis WIFI
Comfort : Internet op de kamers, Internettoegang, Kabel / Satelliet, Telefoon, Televisie, WIFI

Gesproken talen : Engels, Spaans, Nederlands

Tarieven

Tweepersoonskamer (tarief per kamer) Vanaf 45.00€
t/m 130.00€
Ontbijt (tarief per persoon) Vanaf 9.00€

Betalingswijze : American Express, Carte bleue (creditcard), Vakantiecheques, Contant geld, Eurocard - Mastercard, Visa

moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA